Där är dom. Löpbanden.

Pavlovs hundar – en blir andfådd bara av att se löpbanden.

Jag är en väldigt långsam springare. Jag får inte fart på benen helt enkelt. Men min löpchef, Jeff, kämpar envist på med intervaller och backintervaller. Eftersom jag har så svårt att springa snabbt/are så använder jag nästan alltid löpbandet när det är intervalldags. Då går det liksom inte att maska, man väljer en hastighet och sen håller man sig kvar bara. Vi har väldigt påkostade löpband vilket bland annat gör att dom är skonsamma att springa på, också en bra grej när man försöker få upp tempot. Det kan ju bli lite dunsigare…

Framöver kommer det bli rätt mycket backar, jag ska ta mig uppför en och annan höjdmeter i början av september. Första veckorna har vi kört korta backar, 30 sekunders ”bara”.
Så här:
15min uppvärmning lugnt tempo
10x30sekunder spring med bandet på max lutning. 15sekunder ståvila mellan varje intervall.
Upprepa tre gånger med 2min gåvila mellan varje set.
10min nedjogg
Dö en smula på golvet
Klart!

Lämna ett svar